luni, 28 februarie 2011

noi, oamenii


noi, oamenii suntem delicati, desi sub armura de Oameni Mari nu vrem sa se vada asta. suntem precum paharele de cristal sau precum orice este mai delicat pe acest pamant. asa incat, ar trebui sa avem pancarte intre noi, atunci cand uitam sa ne purtam delicat, cu "Ai grija sa nu ma spargi". ai grija sa nu ma ranesti asa de tare incat sa ma doara.
cine are curajul sa recunoasca ca este doar un pahar care poate fi spart oricand de cineva ce nu este atent cand trece pe langa el... poate pentru ca suntem facuti din suplete, blandete, moliciune in spatele tuturor usilor blindate...

vineri, 25 februarie 2011

aici ninge ca-n basme, acelea din carti rosii si grele cum nu mai sunt astazi pe nicaieri. si daca le gasesti undeva intr-un colt, departe, sa stii ca te numesti om noroc.
imi vin in minte uneori cate un cavant, alteori cate doua.. lasa-ti fulgii sa ne ninga. urasc barbatii suparati si gri care nu lasa sa ninga un petec, ca se fac ca trebuie sa ia masuri. oare ei chiar vor sa faca curat? si sunt asa de preocupati, echipati cu pungi cu sare, extrem de grijulii sa ne fie noua, celorlalti bine..

dezechipati-va oameni buni, imi vine sa le spun. dar poate si ei au o meserie - aceasta. insa......., cine le cauta in suflete? imi doresc ca macar un fulg ce le cade pe fata sa le aminteasca. oare poate eu, asta mica sa le amintesc lor acest lucru. eu stiu, poate ei chiar simt acel fulg, doar eu cu sarea mea...

marți, 22 februarie 2011

viata uneori da palme reci, alteori mai da si palme calde asa incat sa nu uiti cum e cand ti-e frig...

sâmbătă, 19 februarie 2011



 facem economie la tot, bani, vorbe, zambete, relatii. avem nevoie de ele sau le aruncam pe apa sambetei in acest fel?

luni, 14 februarie 2011

nu am avut habar si nu prea ma impresioneaza aceasta zi cu ceva. mai degraba m-au impresionat oamenii de pe strada, oameni foarte simpli, cu un mare buchet in maini sau doar cu o floare rosie... ca doar nu or fi dus-o la colegul de camera..

insa poate de azi, chiar fara sa adjudec, poate ca de azi trebuie sa inteleg cu adevarat ca uneori coincidentele sunt nu numai stranii, dar si placute. iubita mea cunostinta ma cauta azi, dupa mult timp; pana acum era ocupata cu altceva sau nu eram eu disponibila pentru prezenturile ei. si m-a cautat intr-un fel firesc, deschis, normal si de astazi. nimeni nu s-a gandit, cred ca nici macar ea, indragostita lulea fiind, cum ca deschide usa larg si lasa sa intre aer proaspat pentru amandoua.
iar preocuparile si tanguielile ei, sub aerul de fata si femeie indragostita, mi-au amintit cum e sa fii indragostit. sa spui doar "sunt indragostita de acest om, insa as fi in stare sa renunt la el doar de dragul copiilor lui". oare asta inseamna dragoste adevarata? ....dumnezeu stie .... o fi ceva cu ziua asta, mai stii....
uneori e frumos doar ca vezi ca mai exista oameni care se iubesc. si cand te uiti pe strada vezi doar oameni tristi. oare ei se ascund? de ce nu se plimba pe strazi? oare pentru ca nu mai ies din case sau se plimba doar in masini?

vineri, 11 februarie 2011

mi-e greu sa scriu aici, dar imi asum, din mers, aceasta decizie. uneori mi-e foarte greu sa scriu, gandindu-ma la oamenii care din intamplare vor intra aici. alteori, scriu din necesitate, scriu din inima. cine stie ce e acolo? doar eu. scrisul... eu hotarasc cat sa transmita din ce e in inima mea... ce ai mai putea avea de pret? ...... nu mai gasesc altceva decat linistea, tacerea..

..si totusi exista momente in care scrii de nevoie. vrei sa fie cel putin o persoana cu tine. si daca e, si daca nu e, si daca vrei, si daca nu vrei, tot este...va fi o persoana...

duminică, 6 februarie 2011

sâmbătă, 5 februarie 2011

"... Cand refuzam daruri sau cand credem ca nu le meritam, pur si simplu oprim iubirea sa treaca prin noi, apoi mai departe prin lume...."


Ea ( o cheama Lola)

vineri, 4 februarie 2011

sunt zile intregi in care nu-mi gasesc vocea. ma gandesc la atatea persoane dragi si nu pot vorbi. nu imi gasesc cuvintele pentru a ma arata lor. A fi in fata altei persone implica un act, fie el de orice fel. e un act, o manifestare care induce glas, din respect. Mutenia si  tacerea sunt stanjenitoare intre oameni straini. Imi pare rau pentru strainii din viata mea. Azi nu am cuvinte la mine, asa am inceput anul. Cum ar fi oare sa nu le gasesc tot anul? Eu, sincer, tare imi doresc asta !

in drum piezis ...

... ti-as darui o pereche de aripi, sa zbori unde vrei..sa eliberezi tot ce te doare  si sa te intorci happy. Desi, poate uneori cineva tocmai ne da o carja sa putem ajunge la aripi.


Iti multumesc  pt tot ce imi aduci chiar si atunci cand nu esti...sau taci, desi tu faci la fel pentru mine. Asa incat, hai sa multumim altcuiva !

miercuri, 2 februarie 2011

eu, doamne..doamne, ramai doamne, te rog, doamne!