joi, 28 octombrie 2010

e liniste



... palcuri de ceata gri, galben si verde si liniste.

Dimineata tacuta si linistita. Miroase a tine. Miroase mai tare acum, e alt fel de miros, era placut si cel de alalteieri, acum e altul, cu alt farmec si placere de a fi savurat.

... parca e bine cand e gri afara si e ceata. E inca liniste si se tace. E culoare si respectul pe care il da meditatia acestui anotimp. Toamna parca ar vorbi si ne-ar spune: Mai, oameni buni, eu vreau sa meditez din nou. Voi? Voi daca vreti puteti sa va alaturati, daca nu, va rog, respectati clipele mele de meditatie. Daca va plictisiti puteti sa va jucati cu ceva din gradina mea, vedeti ca am pus mai multe culori pe frunze si in pomi. Mai mult, miros in mai multe feluri. Va mai dau si fructe nefructate ce altii nu va pot da.

Miroase si asculta.

Toamna mediteaza mai tare in rotocoale gri de ceata si miros de fum. Mereu ma uit sa-l vad. Il simt si-l ador pentru ca e unic. Miroase a tanjire, miroase de cald, a casa si a copil, miroase a bunici si a miere, a gutuie sau a frunze arse. Frunzele uscate au un miros specific, asemanator cu fructele pe care le lasi sa se usuce natural. cred ca ele s-au nascut pentru a dori sa arda, doar atunci vor pocni ca niste trandafiri in fata soarelui.

Mai stai un pic sa te miros...

Niciun comentariu: